Operaatio: Suma, 12.6.2021, SUOMUSSALMI

Ilmoituksia tulevista peleistä ja muista tapahtumista!

Operaatio: Suma, 12.6.2021, SUOMUSSALMI

Postby jogge » Fri 2020-10-09 12:06

Operaatio: Suma -peli joudutaan valitettavasti perumaan. Kts. viimeinen viesti.


Tervetuloa Koalition järjestämään airsoft-peliin Suomussalmelle!

Skenaario on 24h mittainen ja alkaa 12.6.2021 klo 12.00 ja päättyy 13.6. klo 12.00. Ikäraja on K18.

Ilmoittautumisen takaraja on 31.1.2021.

Kokoontuminen ennen peliä tapahtuu Suomussalmella, Särkkäjärvellä, seuraavassa koordinaattiosoitteessa: 64°46'44.0"N 29°03'56.9"E.
Google Maps koordinaatit: 64.778841, 29.065936.

Pelinjärjestäjä tarjoaa ilmaisen yöpymismahdollisuuden (teltan) perjantai - lauantai 11.-12.2021 väliseksi yöksi. Aikomuksesta yöpyä pelinjärjestäjän tarjoamassa majoituksessa tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä tai tähän viestiketjuun. Yöpymisalueella on mahdollisuus nuotion tekoon ja sosialisoitumiseen. Ilmoittautuminen peliin loppuu 13.6. klo 10.00.

Pelissä yhteen ottavat EUROFOR sekä toistaiseksi tuntematon, luvatta valtion alueelle tunkeutunut sotilastaho. EUROFORin päätehtävänä on selvittää maahan tunkeutuneen sotilastahon määrä, laatu, kansallisuus ja päämäärä.

Pelaajaraja:
EUROFOR - 30 henkeä. Ilmoittautuneita: 30/30.
OPFOR - Määrä tuntematon. Täynnä: kyllä (X) Ei ( )

Pelinjärjestäjän tavoitteena on järjestää peli, jossa tullaan näkemään ja kokemaan asioita ja tehtäviä, joita muut airsoft-pelit eivät ole koskaan ennen tarjonneet! Peliin ilmoittautuneet tullaan lisäämään osapuolelle erikseen luodulle Discord-kanavalle. Kanavalla keskustelluista asioista ei saa vuotaa tietoa toiselle osapuolelle.

Pelimaksu:
Pelimaksu on 40 euroa ja se maksetaan ennakkoon 31.1.2021 mennessä. Tilinumero ilmoitetaan erikseen sähköpostitse. Mikäli peli perutaan, palauttaa järjestäjä pelimaksun täysimääräisesti. Muutoin järjestäjä ei palauta pelimaksuja.

Vesi:
Pelinjärjestäjä järjestää alueelle vesipisteitä vesivarantojen täydentämistä varten. Pelialueella on myös virtaavia puroja, joista voi juoda omalla vastuulla.

Yleisiä sääntöjä:
- Pelissä tulee olemaan osapuolikohtaisia sekä pelinjärjestäjän erikseen määräämiä erityissääntöjä. Mikäli havaitset muista säännöistä poikkeavaa toimintaa muiden pelaajien tahoilta, liittyy se luultavasti erityissääntöihin. Asiasta ei pidä vetää hernettä nenään, eikä aiheuttaa konfliktia. Tarpeen vaatiessa asiasta voi tiedustella lisää pelinjärjestäjältä.
- Turvallisuussyistä jokaisella on koko ajan oltava kannossaan matkapuhelin. Matkapuhelimissa tulee olla virtaa koko pelin ajaksi. Varaathan mukaan riittävän määrän virtapankkeja.
- Pelissä suoritetaan joukkueenjohtajan ja ryhmänjohtajien johdolla pelinjohdon antamia tehtäviä.
- Pelissä olevia moottoriajoneuvoja tai muita kulkuvälineitä / tekniikkaa ei saa ampua airsoft-aseilla.
- Tapahtumaan kuuluvat ajoneuvot merkitään eteen, taakse ja sivuille kiinnitettävillä suurikokoisilla oransseilla papereilla / liinoilla. Ainoastaan tällaisia ajoneuvoja ja ajoneuvossa olevia saa kohdella, ampumista lukuunottamatta, kuten aidossa konfliktissa.
- Omien alkoholijuomien nauttiminen pelin aikana on kielletty.
- Alue ei ole suljettu. Alueella saattaa liikkua siviilejä ja siviiliajoneuvoa. Kohdattaessa siviili tulee toimia ja käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla asiallisesti, kunnioittaen, opastaen tai huomiotta jättäen. Tarvittaessa tulee huutaa peli seis ja ilmoittaa tilanteesta järjestäjälle. Tarvittaessa voi luovuttaa pelinjärjestäjän yhteystiedot.
- Muiden kuin pelinjärjestäjän tarjoamien pyroteknisten tuotteiden käyttö on kielletty. Metsäpalovaroituksen aikaan tuotteiden käyttö on kokonaan kielletty. Tuotteista aiheutuneet roskat on kerättävä pois maastosta.
- Airsoft-käyttöön valmistetut miinat, kuulakranaatit ym. ovat sallittuja ja jopa suositeltavia.
- Pelinjärjestäjä ei kronota aseita. Pelinjärjestäjä luottaa jokaisen osallistujan terveeseen maalaisjärkeen aseiden tehokkuuden suhteen. Pääosumia on vältettävä.

Pelisäännöt:
- Haavoittuminen:
- Pelaaja haavoittuu ensimmäisestä osumasta. Pelaajan voi pelastaa sitomalla tälle täysin oikeaoppisesti painesiteen tai kiristyssiteen. Kiristyssiteen voi jättää sen verran löysälle, että veri pääsee kiertämään. Jokainen pelaaja tuo mukanaan omat ensiapuvälineet.
- Pelaaja, jolla on päällään sekä luotisuojaliivi että kypärä, haavoittuu vasta toisesta osumasta.
- Respaaminen: Tasatunnein omasta tukikohdasta. Respaaminen on kielletty, mikäli tukikohta on viholliskontaktissa.
- Osuma aseeseen: Osuma aseeseen hajoittaa aseen ja sillä ei saa ampua. Aseen voi "vaihtaa uuteen" tukikohdassa. Muutoin on turvauduttava mahdollisesti kannossa olevaan toissijaiseen aseeseen.


Katso myös mitä pelinjärjestäjä suosittelee!
Last edited by jogge on Mon 2021-02-01 22:12, edited 20 times in total.
jogge
Koala
 
Posts: 223
Joined: Wed 2010-07-21 17:54

Re: Operaatio: Suma, 12.6.2021, SUOMUSSALMI

Postby jogge » Sat 2020-10-10 20:33

Pelinjärjestäjä joutuu turvallisuussyihin vedoten kieltämään sellaisten jalkaväen käytössä olevien airsoft-aseiden käytön, jotka toimivat paineilmalla niin, että aseen ja kaasupullon välillä kulkee paineilmaletku.

Kielto ei perustu ulkonäköön, tunnelmaan tai HPA-aseiden lähtönopeuteen. Kielto perustuu pelissä suoritettaviin tehtäviin ja niiden toteuttamiseksi vaadittaviin urotekoihin.

Asiasta ilmoitetaan jo ilmoittautuneille sähköpostitse.

Samoin perustein joudutaan kieltämään myös ghilliet eli röllipuvut.
jogge
Koala
 
Posts: 223
Joined: Wed 2010-07-21 17:54

Re: Operaatio: Suma, 12.6.2021, SUOMUSSALMI

Postby Smape » Sun 2020-10-11 10:42

Hei,

Tästä oli jo Discordin puolella keskustelua, mutta kysytään täällä myös, koska vastaus Discordin puolella oli puutteellinen:

Olette kieltäneet HPA aseet, jotka toimivat siis periaatteella, jossa aseen ja pullon välissä on letku. Mites HPA aseet, joissa pullo on perässä tai ase toimii CO2 kapselin avulla. Eli näissä mainitsemissani tapauksissa ei aseessa olisi letkua.

Tässä alempana linkit vielä kuviin esimerkeistä, koska Discordissa saamani vastaus oli, ettei teidän edustama henkilö tiedä moisia aseita.

https://www.evike.com/images/large/gp-76231.jpg

https://www.popularairsoft.com/sites/de ... wraith.jpg
Smape
 
Posts: 1
Joined: Sun 2020-10-11 10:36

Re: Operaatio: Suma, 12.6.2021, SUOMUSSALMI

Postby jogge » Sun 2020-10-11 18:37

Smape wrote: Olette kieltäneet HPA aseet, jotka toimivat siis periaatteella, jossa aseen ja pullon välissä on letku. Mites HPA aseet, joissa pullo on perässä tai ase toimii CO2 kapselin avulla. Eli näissä mainitsemissani tapauksissa ei aseessa olisi letkua.


Terve,

Taisit vastata omaan kysymykseesi :) Järjestäjällä ei ole tarvetta kieltää em. kuula-aseita, joissa kaasupullo -/ patruuna on aseen sisässä.

Allekirjoittanut ei tosiaan ole pelikentillä nähnyt PTW:tä kummempaa kaasutoimista (rynnäkkökiväärimallista) airsoft-asetta, jossa pullo tai patruuna on integroitu aseen sisään. Ehkäpä ensimmäinen tulee vastaan kesäkuussa.


Kysymystä on myös herättänyt:
K: Miksi ghilliet on kielletty?
Ghilliet eivät missään vaiheessa ole sopineet varusterajoihin. Lisäksi kastuessaan röllipuvuista tulee todella painavia.

K: Miksi osapuolille tehdään Discord-kanava?
Kummallekin osapuolelle tehdään oma Discord-kanava, jonka kautta pelinjärjestäjä sekä ennen peliä valitut joukkueenjohtajat / ryhmänjohtajat kommunikoivat pelaajien kanssa. Kanavalla voi sopia yhteisistä asioista, kuten ennalta sovituista radiotaajuuksista. Pelin aikana kanavaa käytetään esimerkiksi siviilihavaintojen ilmoittamiseen pelinjärjestäjälle sekä pelinjärjestäjän antamien neuvojen, kehotusten ja käskyjen jakamiseen.


Ystävällisesti,
Jonne
jogge
Koala
 
Posts: 223
Joined: Wed 2010-07-21 17:54

Re: Operaatio: Suma, 12.6.2021, SUOMUSSALMI

Postby jogge » Sat 2020-11-07 15:45

Peliin ilmoittautuneille on lähetetty 5.11. ohjeet pelimaksun maksamiseen.

Tili jolta postia lähetettiin on uusi ja viestin vastaanottajia on paljon. Tästä syystä viesti on saattanut mennä teillä roskapostiin. Mikäli viestiä ei siis näy Saapuneet-kansiossa, tarkasta myös roskaposti.

Pelimaksun maksamatta jättäneet poistetaan osallistujalistalta ja heidän paikkansa laitetaan uudestaan avoimeksi.
jogge
Koala
 
Posts: 223
Joined: Wed 2010-07-21 17:54

Re: Operaatio: Suma, 12.6.2021, SUOMUSSALMI

Postby jogge » Mon 2021-02-01 22:11

Operaatio: Suma -peli joudutaan valitettavasti perumaan.

Ennakkoilmoittautumisten perusteella kummatkin osapuolet tulivat täyteen jo hyvissä ajoin. Kuitenkin reilusti alle puolet ilmoittautuneista (15) maksoi pelimaksun määräpäivään mennessä.

Koska pelimaksuja ei ole maksettu ajoissa, ei järjestäjä voi varmistua siitä, että pelin budjetti kestää peliin kaavaillut ja suunnitellut asiat, tehtävät, vuokrakulut ja elämykset. Pelimaksun maksamatta jättänyt pelaaja ei myöskään todennäköisesti saavu peliin. Osa palveluntarjoajista vaatii erittäin aikaista päivämäärien ja suunnitelmien lukkoonlyömistä. Operaatio: Suman kaltaisen pelin järjestäminen on mahdotonta, ellei pelin budjetti ole selvillä jo aikaisessa vaiheessa.

Jokaiselle ilmoittautuneelle on lähetetty asiasta sähköpostia tänään 1.2.2021. Järjestäjä palauttaa pelimaksun sen maksaneille täysimääräisesti.
jogge
Koala
 
Posts: 223
Joined: Wed 2010-07-21 17:54


Return to Koalitio ilmoittaa!

cron